Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Arandil - maailmankaikkeuden sydän

Shiron

Shironissa elivät aikojen alussa ensimmäiset haltiat ja se on vielä nykypäivänäkin haltioiden suurin asuinalue. Sanotaan, että jokainen haltia tuntee sydämmessään tien Shironin metsiin. Shironin metsissä kasvaa tuhansittain erilaisia kasveja, yrttejä, kukkia, puita ja pensaita. Myös siellä elävien eläinten määrä on huikea ja jokainen laji on toinen toistaan kiehtovampi. Pohjois-Shironissa lehtimetsien ja havumetsien rajamailla sijaitsee myös Arandilin suurin järvi, Liath Ashadar. Shironin läpi kulkee myös Linmiar, Hopeajoki, joka haarautuu useammaksi joeksi, jotka laskevat Ygrashin kautta pienempiin järviin ja osa mereen asti.

Suurimpiin kaupunkeihin lukeutuvat pääkaupunki Shiron ja Shiraelin metsän siimeksissä sijaitseva Ydor Shirael, Linliathin järven lähistöllä Linuór, Itä-Shironissa rannikon tuntumassa Ival ja Harakrashin rajalla Shironin pohjoisimpana kaupunkina Kaldion.

Lashdil

Lashdil sijaitsee Pohjois-Arandilissa ja sen sanotaan olevan kaiken elämän synnyinsija. Hvaidor, Tuulten Linna sijaitsee Lashdilin keskipisteessä jylhien vuorien ympäröimänä. Ainoa, Jumalista Ensimmäinen asuttaa Hvaidoria uskollisten seuraajiensa kanssa. Lashdilissa sijaitsee Ygrim, vuorista suurin, jonka huipulla palaa ikuinen Ylash, Suuri liekki, josta itse suurjumalatar Lashraelkin syntyi.

Lashdilia ympäröi Elasgrimr, Lumotut Vuoret, jotka estävät pahojen sielujen kulun Pyhille Maille. Guranaerth Ai, Ikävän Niityt sijaitsevat lähellä Lashdilin läntistä rajaa. Niityt ovat kuuluja vanhoista tarinoista, joissa suuret haltiajohtajat kuin itse jumalatkin kävivät suremassa kyseisillä niityillä tappioitaan. Nykyaikana niityt ovat pyhiinvaelluskohde suuren surun kohdanneille haltioille. Gawalgrash, Jumalmetsä on meren ympäröimällä niemellä sijaitseva lumottu metsä, jonne harva haltia uskaltaa mennä. Vaikka siellä kasvavat puut ja kasvit ovat kauniita, erikoisia ja hyvin maagisia, pelkäävät useimmat silti jumalten vihaa, mikäli Gawalgrashiin he menisivät.

Vaikka Lashdil on suurimmaksi osaksi hyvin autiota, on siellä muutama kylä, joista merkittävimmät Rashdasval, Uthval, Sarathaval, Imival ja Thanath.

Harakrash

Harakrash on karua, mutta kaunista pohjanhaltioiden maata. Maassa sijaitsee kristallinkirkaitta järviä, jylhiä vuoria ja ikivanhoja kuusimetsiä. Myös toinen toistaan upeammat hevoset laiduntavat Harakrashin niityillä. Grimliath on maan järvistä suurin. Sanotaan, että järvessä on niin paljon kalaa, että sillä voitaisiin ruokkia koko Arandil kahteen kertaan viikon ajan, mikäli se kalastettaisiin tyhjäksi. Linmiar-joki kulkee läpi Harakrashin Lashdilista Shironiin. Jokea käytetään usein, jos halutaan liikkua vaivattomasti Harakrashista Shironiin.

Harakrashin metsistä tunnetuimmat ovat Linkrash ja Falar Linkrash, joiden taivasta hipovat kuuset ovat hopeansävyisiä ja hohtavat jumalallista valoa kuunloisteessa. Ragrastgrash, Tummametsä on tunnettu siellä asustavista peikoista ja hiisistä.

Harakrashin suurimmat ja merkittävimmät kaupungit ovat Kaldidor, Hallaval, Cir Forn ja Gorand. Kaldidor on suhteellisen vilkas satamakaupunki koillisessa, josta pääsee helpoiten Urethas-saarille suotuisia merivirtoja pitkin Iárin, Itämeren, halki. Cir Forn, Kaatumaton Linna, Harakrashin keskialueilla on ollut monien kuninkassukupolvien kotipaikkana. Cir Ridath on tunnettu vuosisatojen mittaisista hevoskasvatusperinteistä ja sieltä sanotaan parhaimpien hevosten tulevan.

Ygrash

Ygrash eli Suuri metsä on Itä-Arandilin eteläisin maa. Kylmien merituulien takia rannikkoalueet ovat pääasiassa kasvillisuudeltaan rikkaita niittyjä, kun taas keskiosien metsät ovat trooppisia ja hyvinkin rikkaita kasvillisuudeltaan ja eläimiltään. Metsäalueista Falar Ygrash on suurin ja sen keskellä sijaitsee Shidor, metsähaltioiden pääkaupunki. Etenkin Shidorissa voi nähdä metsähaltioiden puuasumusten kauneuden kaikessa loistossaan.

Muita suuria kaupunkeja ovat Ólien maan pohjoisrajalla sekä Elerasnal, joka sijaitsee Evesgrash-metsän länsilaidalla. Lamnal sijaitsee itärannikolla ja on maanviljelijöiden suosima kaupunki. Noin sata kilometria Lamnalista suoraan itään sijaitsee Zur Mélan, merihaltioiden vedenalainen kaupunki. Lamnalissa voi siis usein nähdä merihaltioita.

Itärannikolla on monia suuria saarirykelmiä, joista merkittävimmät ovat Hvinurth, Peliarkhthas, Mirthas ja Pelarth. Saarilla ei ole paljoa asutusta ja niille onkin eristyksissä kehittynyt erikoisia eläimiä ja kasveja.

Arinum

Arinum sijaitsee suhteellisen etelässä ja on pääasiassa merihaltioiden asuinaluetta. Arinum koostuu eksoottisista metsistä ja suurista, kosteista suoalueista. Keskellä Arinumia, Sydänmetsässä, asuu monia suur- ja metsähaltioita, kuten myös eteläkärjen Srengrash -metsässä.

Galadish on merihaltioiden pääkaupunki. Alue on hyvin kosteaa, paikoittain jopa puhtaasti merenkaltaista vesialuetta. Numvail ja Girvail itärannikolla ovat suurimpia kaupunkeja, joista osa on rakennettu täysin kuivalle maalle. Näissä kahdessa kaupungissa käydään eniten kauppaa muiden rotujen edustajien kanssa. Arinumin ja Shironin ja Ygrashin välissä oleva Ulemár -meri on helppokulkuinen ja harvinaisen tyyni, joten kauppa-aluksia seilaa vähän väliä puolelta toiselle.

Arinumia ympäröi monet saariryppäät, joista suurimmat ovat Thainath lännessä sekä Isarngar-saaret, joka on myös saaren pääkaupungin nimi. Mherin -joki virtaa Emerthalin Korkeilta vuorilta Arinumiin, jossa se haarautuu ja laskeutuu Ima Liath ja Ghirasliath -järviin. Järvien vesi on makeaa, mutta se hiljalleen sekoittuu ympäröivään suolaiseen suohon.

Emerthal

Emerthal sijaitsee Arandilin sydämessä ja se on tunnettu suurista kultaisista peltoalueistaan ja niityistä, joilla kukkii kukkia värikirjon kaikissa väreissä. Maan halki kulkee monta suurta jokea, jotka mahdollistavat alueen tehokkaan viljelyn. Niityillä laiduntaa villihevoslaumoja emeraanien omien hevosille aidattujen laitumien lisäksi. Pohjoisessa ja lännessä on suuria vuoristoja Vindurheimin ja Kwiorin rajalla. Lumisolan provinssi ja etenkin Xas'n kaupunki on lähes kokonaan vuorien ympäröimä ja se on Suurien sotien aikana ollut turvapaikkana sotaa pakeneville ihmisille.

Länsirajalla Iltähämärän provinssissa on lehtimetsää ja suuria linnoituksia vartioimassa kääpiöiden maan rajaa. Linnoituksista merkittävimmät ovat Viimeinen linna ja Ginderin linna. Etelärannikolla on monia vilkkaita satamakaupunkeja kuten Eteläinen, Merenranta ja Vanha satama. Hopeametsän provinssissa on Emerthalin suurin järvi, Kuulas. Kuulaaseen virtaa Kwiorista joki Kääpiökuiske ja Kuulaan kaakkoisreunalta joki jatkaa matkaansa läpi Emerthalin Ulemár -mereen

Suuria kaupunkeja on monia, mutta niistä merkittävimmät ovat Kuninkaanportti, Sebirhal, Joenlinna sekä Imakai.

Vindurheim

Vindurheim on kääpiöiden maista suurin ja siellä asuu kaikkia kääpiörotujen edustajia. Maa on hyvin vaihteleva, pohjoisen tundrien ja lumisten havumetsien vastapainona on etelän lämpimien alueiden vaihtelevat lehtimetsät.

Suurimpia kaupunkeja ovat Vindor ja Baltok pohjoisessa, Der ja Ikador lännessä ja Thurindas ja haltioiden Suraval etelässä.

Kwior

Kwior on legendaaristen lohikäärmekääpiöiden asuinaluetta ja sen vuoristoilla asuu monia lohikäärmeitä, joista osa on Suuren valkean jälkeläisiä. Kwiorissa on kaksi suurta järveä, joista virtaavat joet mahdollistavat vuoristojen välisen tasaisen maan viljelyn. Suurimmat järvet ovat Ykwar ja Kwar. Kwiorin suurin kaupunki on nimeltään Kwiór.

Grimnor

Trailth

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund