Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Shironin eläimistö

Shironin metsissä ja niityillä, kukkuloilla ja järvissä elää toinen toistaan kauniimpia eläimiä. Nämä eläimet ovat vuosien saatossa oppineet tulemaan toimeen haltioiden kanssa, mutta ei kukaan sano, etteikö ne hyökkäisi tunkeilevan ihmisen tai kääpiön kimppuun kuolettavalla vimmalla puolustaakseen reviiriään. Shironin eläinten nimet ovat lähinnä gawalr idhiä.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - X - Y - Z

A

Aunilharth - eli aarnikotka on suuri eläin, jolla on kotkan pää, etujalat ja siivet ja leijonan vartalo, takajalat ja häntä. Ne elävät Shironin itäosissa kukkuloilla metsästäen peuroja ja muita pienempiä eläimiä. Moni haltia on yrittänyt kesyttää näitä jaloja eläimiä, mutta päätynyt vain ruuaksi. Niin haltiat tyytyivät katselemaan niiden metsästystä kauempaa ja nykyään nämä kaksi rotua elävät itsenäisinä sovussa. Aarnikotkan väri vaihtelee hopeaisesta mustaan ja kultaisesta oranssiin ja keltaiseen. Kokoa niillä on noin 2,5 metriä.

Ylös

B

Buillenithas - Pieni nelijalkainen otus, jonka lempiruokaa on Buillen-puu, jotka kasvavat järvien ja jokien varsilla, kosteassa maaperässä. Sen nimi tarkoittaakin Buillenin vihollista. Tämä eläin muistuttaa kaukaisesti tavallista Emerthalin metsissä elävää jänistä, mutta on hieman suurempi, 40cm korkea. Turkin väri niillä on harmaa, jossa on auringonvalossa pieni violetin sävy. Suurhaltiat itse eivät metsästä näitä eläimiä, mutta Shironin etelärajan tuntumassa asustavat metsähaltiat pyydystävät niitä kauniin turkin ja maittavan lihan takia.

Belenathas - eli beleninpeura on nelijalkainen metsissä elävä peuraeläin, jolla on korkeutta noin metri. Uroksilla on noin 50cm korkeat sarvet, kun taas naarailla ne on vain 40cm. Beleninpeuralla on rusehtava karvapeite, jossa on pieniä vaaleita täpliä. Peura on saanut nimensä Shironin liepeillä olevasta Belen-metsästä, jossa tämä peura asustaa. Tämä eläin syö pääasiassa Belen-metsän ruoholajeja, mutta myös tiettyjä marjoja ja belennas-puiden kaarnaa.

Ylös

C

Canaus - Pienehkö nelijalkainen jänismäinen eläin, jolla on suuret torahampaat ja linnun pyrstö ja raatelukynnet. Canauksella sanotaan olevan jonkinlaisia maagisia kykyjä ja ne ovat suosittuja velhojen saaliita tutkimuksia varten. Kuitenkaan vielä ei olla onnistuttu määrittämään kaikkia eläimen maagisia kykyjä. Tämä eläin elää suurissa tammimetsissä ja niiden niittyaukeilla. Se metsästää jäniksiä ja muita metsän pieneläimiä, mutta syö myös tiettyjä marjoja.

Ylös

L

Lathasrial - Miekkalintu on pieni maalintu, jolla on miekan terää muistuttavat siivet. Se ei kuitenkaan kykene lentämään. Korkeutta sillä on vaivaiset 70cm. Tämän linnun väri vaihtelee eri sinisen sävyistä aina harmaaseen, mutta poikkeuksetta sen siivet on teräksenharmaat. Nämä linnut syövät marjoja ja hedelmiä ympäri Shironin tammimetsiä. Aarnikotkat ja Yrialnit ovat tämän lintulajin yleisimmät viholliset.

Ylös

M

Marairtilan - Maranhirvi elää Shironin pohjoisimmissa metsissä, kuten myös Harakrashissa. Maranhirvellä on korkeutta 160-190cm ja sillä on hurjat lähes metrin korkuiset sarvet. Nämä nelijalkaiset eläimet ovatkin varteenotettavia vihollisina. Niiden karvapeite on ohuempi kuin muilla hirvillä ja se on hieman kullansävyinen vaaleanruskea. Sarvet ovat harmaat, mutta kuulemma joillain Linauksen siunaamilla maranhirvillä olisi sarvet puhdasta hopeaa.

Ylös

Y

Yrialn - "Suuri lintu", joka jaksaa kantaa suurimmankin haltian. Alun perin niitä tapasi vain Lintujen niemimaalla, Itä-Shironissa, mutta näinä päivinä niitä on kaikkialla Shironissa haltioiden koulutettua niistä lentäviä ratsuja. Korkeutta niillä voi olla 2,5m, siipien kärkien välinen pituus on jopa viisi metriä. Nämä linnut on väriltään kultaisia, tai kauniin keltaisia, joskus niissä voi olla oranssin tai punaisen vivahteita. Ne ovat pääasiassa lihansyöjiä, mutta niille kelpaa myös erilaiset marjat.

Ylös

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund