Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Suuri haltiakalenteri ja kuiden jumaluuksista

"Haltioille se on Suuri Kalenteri, kääpiöille almanakka ja etelän ihmisille Päivien Osoittaja. Jumalille se ei ole mitään, he näkevät ajan aivan eri tavoin kuin kuolevaiset."

Haltiavanhimmat loivat heidän kalenterinsa pian sen jälkeen kun he astuivat Thal Elairasin pinnalle. He arvasivat että ajan kululle tulee olla jonkinlainen tapa merkitä se ylös.

Tutkittuaan maailmaansa määrittelemättömän jakson ajan, he tulivat tulokseen, että yksi vuosi, olisi aika, jolloin kaikki 18 kuujumaluutta näyttäytyisivät kukin taivaalla. Jokainen kuu viettää taivaalla vuorollaan 18 päivää, joka on kuukauden mitta. Päivä alkaa siitä kun Suuri Loiste, eli aurinko nousee taivaalle ja uusi päivä taas samasta kohtaan. Päivän pituus on 12 tuntia (Thal Elairasin tunti on kaksi Maan tuntia). Tunti koostuu neljästä osasta, jotka ovat Ensimmäinen, Toinen, Kolmas ja Neljäs hetki.

Päivän pituutta haltiat mittasivat alun perin ja vielä nykyäänkin maagisin kelloin, jotka osoittivat mikä tunti oli meneillään.

Kääpiöt omaksuivat haltioiden tavan laskea aikaa, mutta mittauksessa he käyttivät tietynlaisia kynttilöitä, jotka palaessaan osoittavat sen hetkisen ajan. Etelän ihmiset käyttävät myös samaa tapaa laskea aikaa, mutta mittaavat sitä tiimalasein.

Kesä

1. Kuukausi - Girin Valo (1)

2. Kuukausi - Thalasan Päivät (2)

3. Kuukausi - Umin Lämpö (3)

4. Kuukausi - Nirthasin Hohto (4)

5. Kuukausi - Urenean Sydän (5)

Syksy

1. Kuukausi - Qualthin Antimet (6)

2. Kuukausi - Nemaran Vedet (7)

3. Kuukausi - Lairanan Tähdet (8)

4. Kuukausi - Tha Iruenin Varjo (9)

Talvi

1. Kuukausi - Arthaen Voitto(10)

2. Kuukausi - Halaen Pimeys (11)

3. Kuukausi - Serin Viha (12)

4. Kuukausi - Ailanan Henkäys (13)

5. Kuukausi - Naelasin Toivo (14)

Kevät

1. Kuukausi - Qalasin Paluu (15)

2. Kuukausi - Tha Lasthan Rakkaus (16)

3. Kuukausi - Ainaesin Kukat (17)

4. Kuukausi - Elasthan Siunaus (18)

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund