Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Hevosista

"Vaikka jotkut sanovat hevostenkasvatusta jumalten työn pilkkaamiseksi tai jopa jumalan leikkimiseksi, me Harakrashin hevosmiehet näemme asian toisin. Sillä on olemassa hevosia, jotka ovat nopeita juoksemaan, mutta väsyvät nopeasti. On hevosia, jotka jaksavat vetää raskaita kuormia vaikka koko päivän. Hevosia on monenlaisia, mutta silti aina tulee uusi työ, johon tarvitaan uudenlainen hevonen. Teemme siis työtä vain kaikkien hyväksi."

-Kairath Punatukka, Hevosmiesten kilta

Hevosia on hyvin monenlaisia, mutta alun perin niitä löytyi vain Arandilista. Nyttemmin haltiat ja ihmiset ovat laivoillaan vieneet niitä kaikkialle tunnettuun maailmaan.

Yleisesti ottaen hevoset ovat 140-180cm korkeita. Yleisimmät värit ovat rautias, ruunikko, musta ja kimo. Myös voikkoja ja muita vaaleita sävyjä löytyy. Kirjavat hevoset ovat harvinaisia, mutta etenkin emeraanien keskuudessa hyvin suosittuja.

Hevosrodun kuvauksen lisäksi taulukkoon on kirjattu rodun perustiedot. Liikkeet-sarake pyrkii kuvaamaan rodun liikkeiden laatua. Mitä vähemmän tähtiä on, sitä vähemmän näyttäviä rodun askellajit ovat, mutta ne ovat ratsastajalle mukavammat. Puolestaan isompi määrä tähtiä tarkoittaa askellajien olevan hyvin näyttävät, isot ja samalla ratsastajalle vaativammat ja epämukavat. Ratsastettavuus kuvaa hevosen luonnetta. Vähäinen tähtimäärä kertoo rodun olevan oikukas ja vaativa, hevoset ovat tulisia tai muuten vaikeita ratsastaa. Suuremman tähtimäärän omaava rotu on yleisesti rauhallinen ja palvelee mielellään ihmistä.

Rodut

Kûrinmetsänhevonen

Kûrinmetsänhevonen

Kûrinmetsänhevonen on noin 160-170cm korkea, kevyt ratsuhevonen. Kûrinmetsänhevosella yleisin väritys on ruunivoikko (kts. viereinen kuva) ja muut vaaleat värit. Vaikka nämä hevoset voivat vaikuttaa heikoilta ja sopimattomilta metsäolosuhteisiin, ovat ne lyömättömiä, kun pitää päästä nopeasti vaikka metsän läpi viemään viestiä. Kûrinmetsän hevosen luonne on usein tulinen ja ne ovat vaikeasti käsiteltäviä, joten vain ammattiratsastajan pitäisi niihin koskea. Vaikka onhan niitä leppoisiakin kûrinmetsänhevosia, mutta yleisesti ottaen tämän rodun pitäisikin olla hieman säväkkä. Esiintyminen kertoo hevosrodun yksilöiden lukumäärästä asteikolla harvinainen, keskimääräinen, runsas.

AlkuperäHarakrash, Kûrinmetsä
Säkäkorkeus160-170cm
Väriruunivoikko ja muut vaaleat värit (kimo, voikko)
Esiintyminenkeskimääräinen
Nopeus★ ★ ★ ★ ★
Kestävyys★ ★ ☆ ☆ ☆
Liikkeet★ ★ ☆ ☆ ☆
Ratsastettavuus★ ☆ ☆ ☆ ☆

Hopeainen

Hopeainen

Hopeainen on saanut nimensä kauniin hopeankimosta värityksestään. Hopeainen on noin 160cm korkea, jonka yleisin käyttötarkoitus on aateliston ratsuna kevyillä ja lyhyillä matkoilla. Hopeaisella on hyvin rauhaisa luonne ja niiden kanssa tulee toimeen sellainenkin, joka ei ole ennen koskenut hevosiin. Hopeainen ei ole erityisen nopea tai kestävä, mutta siihen sitä ei olekaan jalostettu.

AlkuperäShiron, Linuórin alueen alkuperäinen hevoskanta
Säkäkorkeus160cm
Värihopeankimo
Esiintyminenkeskimääräinen
Nopeus★ ★ ☆ ☆ ☆
Kestävyys★ ★ ☆ ☆ ☆
Liikkeet★ ☆ ☆ ☆ ☆
Ratsastettavuus★ ★ ★ ★ ★

Urathin sotaratsu

Urathin sotaratsu eli urathilainen on todella suuri, jopa 180cm korkea. Nämä hevoset on jalostettu hurjia taisteluita varten ja vaikka niillä on rauhallinen luonne, on ne oikean ratsastajan kanssa kovia taistelijoita. Urathilaisen yleisin väritys on musta tai tummanruunikko. Ne pärjäävät minkälaisessa maastossa vaan ja ovat äärimmäisen kestäviä, vaikka nopeutta niiltä uupuukin. Sotakäytön lisäksi urathilaiset ovat joidenkin suurhaltia-aatelisten suosiossa niiden upean ulkomuodon takia.

AlkuperäHarakrash, Urethas-saaret
Säkäkorkeus180cm
Värimusta, tummanruunikko
Esiintyminenkeskimääräinen
Nopeus★ ☆ ☆ ☆ ☆
Kestävyys★ ★ ★ ★ ☆
Liikkeet★ ★ ★ ☆ ☆
Ratsastettavuus★ ★ ★ ★ ☆

Forninhevonen

Forninhevonen

Forninhevonen on alun perin kotoisin Cir Fornista. Forninhevonen on keskiraskas 165-175cm korkea hevonen. Puhdasrotuisilla yksilöillä on monia eri värejä, kirjavia ei kuitenkaan ole. Suuret merkit jaloissa ja päässä ovat tavallisia. Joillakin yksilöillä on mahassa valkoinen laikku, jota pohjanhaltiat kutsuvat pakkaslaikuksi, joka tuo hyvää sotaonnea. Forninhevoset ovat hyviä yleishevosia, niitä käytetään sotaratsuina, vaunuhevosina ja ne ovat myös suhteellisen nopeita ja kestäviä, joten sopivat myös lähettien käyttöön.

AlkuperäHarakrash, Cir Forn
Säkäkorkeus165-175cm
Värikaikki paitsi kirjavat, suuret merkit yleisiä
Esiintyminenkeskimääräinen
Nopeus★ ★ ★ ☆ ☆
Kestävyys★ ★ ★ ★ ☆
Liikkeet★ ★ ★ ★ ☆
Ratsastettavuus★ ★ ☆ ☆ ☆

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund