Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Arinumin kasvisto

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - X - Y - Z

A

Areth'undis -

Ylös

B

B'nak -

Ylös

C

Chir'na -

Ylös

L

L'areth'i - L'areth'i eli Arinumin laulu on suuri kellertävä kukka, jota kasvaa Arinumin pohjoisilla niityillä. L'areth'ia kasvattavat myös monet emeraanien hovit, joissa on tapana kosiessa miehen antaa kaunis l'areth'i, eli kosintokukka naiselle. Kukka kasvaa noin 20cm korkeaksi ja se lisääntyy siemenien avulla, joita kasvaa sen terälehtien juuressa.

Ylös

Z

Zherethar - Arinumin merissä kasvava marja, josta merihaltiat tekevät ympäri Aradilin tunnettua viiniä. Zherethar on koralleilla viihtyvä köynnösmäinen kasvi, jolla voi olla pituutta useita metrejä. Sen marjat ovat tummanvioletteja ja niissä ei ole siemeniä ollenkaan. Kasvi lisääntyykin juuristonsa avulla.

Zhri - Arinumin eteläisillä soilla ja niityillä kasvaa kuuluisa zhri-marjapensas. Sen marjoista suurhaltiat tekevät kauniita ja maittavia jälkiruokia ja lehdistä taas metsähaltiat teetä. Zhri on pieni kasvi, kasvaa vain noin 20cm korkeuteen. Zhri-marjat ovat täynnä siemeniä, mutta siemenet ovat pehmeitä ja mukavia syödä. Zhrin violetti varsi on myrkyllinen.

Ylös

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund