Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Kuiden jumaluudet

(kääpiöiden antama nimi suluissa)

1. Gir (Gir) on Kesän ensimmäinen jumala ja hän tuo lämpimän ilman mukanaan vartoessaan omia lapsiaan. Hänen lapsensa, eli Girin Kuun aikana syntyneet henkilöt, ovat pääosin lämpimiä ja iloisia persoonia. Taivaalla Gir esiintyy punaisena, suurena kuuna, jonka pinnassa on vaaleampia, oranssinsävyisiä raitoja. Gir välittää palvojistaan ja on suuren haltiaoppineen, Qualaes Tha-Nailathin, mukaan “helppo” jumala, unohtaessaan seuraajiensa virheet ajan myötä. Maan päällä Gir liikkuu suuren leijonan muodossa.

2. Thalasa (Thakka) on kesän toinen jumalatar ja hänen aikanaan luonto saa tarvitsemaansa vettä. Taivaalla Thalasa näyttäytyy pienenä tumman sinisenä, kuin vesipisarana. Thalasan lapset ovat surumielisiä, mutta luovia henkilöitä. Hänen lapsensa pyrkivät usein täydellisyyteen. Thalasa välittää lapsistaan, mutta joskus vetäytyy omiin oloihinsa, eikä kuule hänelle osoitettuja rukouksia. Thalasa liikkuu maan päällä harmaansinisen joutsenen hahmossa.

3. Umin (Um)on kesän kolmas jumala ja hänen aikana harvemmin sataa, on kasvun aika. Taivaalla Umin on suurehko keltainen pallo. Umin lapset ovat kunnianhimoisia, optimistisia henkilöitä. Umin toisinaan leikkii lapsillaan, kertoen heille kuinka saavuttaa suurta kunniaa ja täten ohjaa heidät toisiaan vastaan, jolloin saa katsella hänen mielestään koomista esitystä. Umin hahmo on kullankeltainen kettu.

4. Nirthas (Nirkala) on kesän neljäs jumala ja hänen noustessa taivaalle, hän loistaa kirkkaana läpi päiviensä kuin toinen aurinko. Taivaalla hän on hohtavan valkoinen. Nirthasin lapset ovat synnynnäisiä esiintyjiä, johtajia, hyvin viisaita henkilöitä ja jumala rakastaa heitä paljon ja uskollisimmille hän antaa siunauksensa ja varjelee heitä pahalta. Nirthas kulkee maan päällä valkoisena hirvenä.

5. Urenea (Urna) on kesän viides ja viimeinen jumalatar, jonka aikana kesä on lämpimillään ja vilja alkaa pikku hiljaa kypsyä. Urenea on taivaalla limen vihreänä kuista suurimpana. Urenean lapset ovat mukavuudenhaluisia, joita usein luullaan laiskoiksi, sielultaan kuitenkin hyviä, rakastavia. Urenea liikkuu maalla limen värisenä jättimäisenä kameleonttina.

6. Qualth (Guaras) on syksyn ensimmäisen kuukauden jumala, hänen olonsa taivaalla pitää yllään vielä kesän lämmön, mutta tuo syksyä ennustavat sateet mukanaan. Qualthin taivaankappale on pieni punertavan ruskea kuu. Qualthin lapset ovat hiljaisia mietiskelijöitä, joita vaivaa usein synkät ajatukset, sillä Qualthin vallassa on kesän muuttuminen synkäksi talveksi. Qualth harvemmin kuulee seuraajiensa rukouksia, hän on samanlainen mietiskelijä itsekin. Qualthin hahmo on pitkäkarvainen orava.

7. Nemara (Neman) on syksyn toinen jumalatar, jonka ollessa taivaalla alkaa ilma viiletä, mutta sateita ei vielä niin näy. Nemaran kuu on keskikokoinen vaaleansininen. Nemaran lapset ovat hiljaisia, viileitä ja usein eksyvät pimeyden teille. Jumalatar pitää huolta lapsistaan ja he usein juuri siksi kasvavat mahtaviksi, pelätyiksi johtajiksi. Nemaran hahmo on vaaleansinertävä naali.

8. Lairana (Lara) on syksyn kolmas jumalatar, joka tuo kylmät sateet sekä viileämmät ilmat. Lairanan kuu on pienehkö, tumman harmaa, joka harvoin tosin tulee huomatuksi, sillä Lairanan Tähdet kauneudellaan vievät useimpien huomion, mutta Lairanan lapset, nuo kyyniset, hyvin viisaat, mutta teräväkieliset yksineläjät näkevät hänet ensimmäisenä. Lairana kuulee lastensa rukoukset, mutta harvoin jaksaa niitä toteuttaa. Lairana kulkee maan päällä sutena.

9. Tha Iruen (Irun) on syksyn neljäs jumala, jonka ollessa taivaalla, viimeisetkin lehdet tippuvat puista ja linnut muuttavat etelään. Tha Iruen on taivaalla suuri oranssinruskea kuu. Jumalan lapset ovat aggressiivisia ja ainakin henkisesti vahvoja, mutta eivät pidä johtajuudesta, vaan ovat vahvimmillaan, kun heille kerrotaan mitä tehdään. Tha Iruen suojelee lapsiaan kaikin mahdollisin keinoin. Tha Iruenin hahmo on rautias kylmäveriori.

10. Arthae (Artan) on talven ensimmäinen jumala, joka tuo mukanaan ensilumen ja pakkaset. Arthae on taivaalla keskikokoinen beige kuu, jonka pinnalla on lumenkaltainen repeytynyt harso. Arthaen lapset ovat

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund