Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Shironin kuninkaat

Menlanth, 2002-2302 Jumalten Aika

Menlanth oli Shironin ensimmäinen kuningas, jonka kuningattarena hallitsi myös Linlashin huoneen Lathasnum. Menlanth loi Lathasnumin kanssa Shironin ensimmäiset lait ja antoivat viralliset oikeudet seitsemälle aatelishuoneelle.

Uthenerassa, 2302 Jumalten Aika - 300 Haltioiden Aika

Uthenerassa oli Shironin ensimmäinen hallitseva kuningatar, Menlathin ja Lathasnumin ainoa jälkeläinen. Uthenerassan hallituskauden aikana Shiron kasvoi taiteellisesti sekä muuten kulttuurillisesti. Perustettiin monta minstrelien sekä taidemaalarien kiltaa.

Uthenerassa nai Endhollaksen vuonna 2490 ja he hallitsivat siitä lähtien yhdessä kunnes vuonna 300 Haltioiden Aikaa heidän vanhin poikansa Tal Edhellin peri kruunun Uthenerassan halusta.

Tal Edhellin, 300 Haltioiden Aika-30 Muukalaisten Aika

Tal Edhellin oli Shironin kolmas kuningas ja hänen aikanaan kääpiöt saapuivat Arandiliin ja hän salli heidän asettua läntisille maille välttääkseen sodan, jonka hän näki seuraavan mikäli ajaisi nuo urhoolliset soturit pois. Tal Edhellin kuitenkin kuoli hallittuaan monen monta vuotta jouduttuaan salamurhaajan kohteeksi. Hänen ainoa poika, Arinemennos nousi valtaistuimelle.

Arinemenennos, 201-420 Muukalaisten Aika

Arinemennoksen aikana Shiron alkoi käydä kauppaa kääpiövaltakunta Vindurheimin kanssa. Luopui kuninkuudesta kuultuaan huhuja salamurhaajien etsivän häntä. Hänellä ei ollut tuohon aikaan yhtään lasta, joten kruunun peri hänen serkkunsa Emellas.

Emellas Ath-Neran, 420 Muukalaisten Aika-200 Suuret Sodat

Emellas peri kruunun itsevarmana serkultaan, joka pelkäsi salamurhaajien juonia. Emellaksen aikana tapahtui monta synkkää asiaa, kuten Puhdistuksen vuoden tapahtumat sekä Kääpiövuoren sodan vaiheet. Emellaksen itsevarmuus kuitenkin jatkui ja hän lähti Suurten Sotien vuonna 200 kohti Emerthalia, jossa hän lopulta kaatui vihamielisten emeraanien johdosta. Alkoi uusien kuninkaiden aikajakso, sekä Suurien Sotien kolmas sota, Ylenkatsomuksien sota.

Quennera Galathaslainen, 200-1500 Suuret Sodat

Shironin kuudes kuningatar oli vain 57 vuotias, kun hänet kruunattiin. Hän oli syntynyt sodan keskellä ja tunsi sodankäynnin paremmin kuin kukaan muu haltia. Quennera johdatti Shironin haltiat läpi monen sodan kohti valoisampaa tulevaisuutta. Koko kansa rakasti häntä, vaikka näkikin haltianaista harvoin, sillä tämä vaati saada olla taistelujen kärjessä mukana. Ja siellä hän myös kaatui.

Gelevanth Galathaslainen, 1500-1999 Suuret Sodat

Seitsemäntenä hallitsijana Shironin valtaistuimelle nousi Quenneran kuoltua hänen veljensä Gelevanth. Hän oli siskonsa tavoin voittoisa johtaja ja hänen ansiostaan vuonna 1999 Suuria Sotia alkoi rauha. Hän ja suuri emeraanijohtaja Brenh Valkoparta sopivat kaksintaistelun ja voittaja saisi määrätä rauhan ehdot, tietyin sovituin säännöin. Gelevanth voitti, mutta kuoli itsekin kolme päivää kaksintaistelun jälkeen, sillä Brenh oli käyttänyt myrkkyä miekanterässään, jolla hän onnistui viiltämään Gelevanthia.

Laerlinnas "Rauhantuoja", 0 Rauhan Aika - 3 Ihmisten Nousu

Laerlinnas oli kuningas Gelevanthin vanhin tytär ja täten peri Shironin valtaistuimen isänsä kuoltua rauhan vuoksi. Laerlinnaksen valtakausi kesti yli tuhat vuotta ja ne oli jälleen laulun ja muun taiteen juhlaa. Laerlinnas piti yhteyttä paljon muihin haltiakansoihin ja oli hyvin rakastettu haltioiden parissa. Emeraanit kuitenkin halveksuivat haltiakuningattaren aikeita säilyttää rauha ikuisesti ja sitä, mitä hän ajatteli emeraaneista. Niin syttyi sota, joka myöhempinä vuosina tunnettiin nimellä "Ihmisten Nousu". Laerlinnas ei halunnut uskoa sotaan ja siksi päätyi hänkin päätyi salamurhaajan uhriksi. Laerlinnaksen yksikään lapsi ei halunnut kruunua, joten uudeksi kuninkaaksi valittiin Tal Manadhos Shironin toisilla suurilla vaaleilla.

Tal Manadhos, 3-500 Ihmisten Nousu

Tal Man'Mêras 500-552 Ihmisten Nousu

Luithan Linlash 522-620 Ihmisten Nousu

Laerlathuilas 620-700 Ihmisten Nousu

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund