Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Loitsukirja

Velhoista viisaimmat ovat luokitelleen erilaiset taiat eri tasoisiksi helpottaakseen jokaisen velhonalun taivalta. Olisihan se kamalaa, jos lupaava velho tuhoaisi itse itsensä liian vaikean loitsun valittuaan...

Tuliloitsut

Lashraelin katse - Tason I tuliloitsu. Lausuessaan sanan "l'ásh" loitsija kykenee hallitsemaan jo valmiin tulen vavahtelua. Näin voidaan luoda esimerkiksi mitä erikoisempia asioita tulesta, kuten lapset savimassasta. Tämä taika ei kuitenkaan kykene vahinhoittamaan sen kummemmin muita. Toisin kuin muut tämän luokan taiat, ei Lashraelin katse vaadi jatkuvaa opiskelua tai erikoisia aineksia onnistuakseen.

Parannusloitsut

Ainoan kosketus - Tason IV parannusloitsu. Velhon tulee lausua sanat "t'amaeth culia'nas farin nath" ja sivellä puhdistettua vettä kohteeseen, jolloin tapahtuu välitöntä parantumista kaikennäköisistä haavoista ja ruhjeista. Taian mahti on kuitenkin rajallinen, eikä sillä voi pelastaa aivan kuoleman partaalla olevaa. Ainoan kosketusta voi käyttää uudelleen ja uudelleen, mutta jokainen kerta vie loitsijan voimia, jolloin keskittymiskykykin laantuu ja taiat voivat epäonnistua kaamein seurauksin.

Elämän toive - Tason V parannusloitsu. Kohteen ollessa kuoleman rajamailla, voidaan lukea Elämän toive, jolla estetään sielun poistuminen ruumiista. "El'elairas anathiél na-mêras, bertheli'aná utheneras" ovat lausuttavat sanat ja loitsijalla on oltava mukanaan ruusun terälehtiä ja Elianoksen eliksiiriä, ikivanhalla keinolla puhdistettua vettä, johon on lisätty salaisia aineksia. Ruusun terälehdet murskataan eliksiiriin ja tämä sivellään kohteen otsaan. Loitsu vie runsaasti loitsijan voimia ja sitä ei suositella kokeiltavan kuin kerran päivässä, jonka jälkeen toivottavaa olisi pieni meditointi. Mahtavan parantajan onkin mahdollista pelastaa useampi kohde kuolemalta, mutta se voi olla helposti parantajan kuolema...

Muunnosloitsut

Quenneran kilpi - Tason IV muunnosloitsu. Shironin kuningatar Quennera oli kuulu hänen kestävyydestään taistelukentillä. Sen salaisuus olikin vahva munnosloistsu, jota hän kutsui yksinkertaisesti Kilveksi. "t'amaeth na-másh enás t'hielnor, t'amaeth tal-másh, unt'hil ár" ovat lausuttavat sanat. Loitsuun vaaditaan myös jotakin metallia tai muuta raaka-ainetta, jonka veroiseksi kilven halutaan tulevan. Kilpi on näkymätön ja se peittää loitsijan koko ruumiin. Kerran opittuaan loitsun, ei loitsua tarvitse uudelleen opiskella, mutta se vie suhteellisen paljon maagisia voimia. Toimii myös muuhun kohteeseen kuin itse loitsijaan.

Kutsuloitsut

Bhelaksen turma - Tason V kutsuloitsu. Lausuttuaan sanat "áunil'h'arth t'amaeth culiáthas'na merâs" loitsija manaa suuren aunilharthin, aarnikotkan. Loitsun sanat loitsija usein upottaa johonkin runoon tai siansaksan sekaan. Nimensä loitsu on saanut kuuluisasta haltiaseikkalija Bhelaksesta, joka yritti kesyttää aarnikotkan, mutta päätyikin tämän ruuaksi. Loitsun kutsuma aarnikotka on varjomainen ja äärimmäisen kestävä fyysisiä iskuja vastaan. Magialle se on heikompi. Loitsua luettaessa hyödyllinen on aito aarnikotkan sulka, mutta myös muiden kotkien sulka kelpaa. Kutsuttuaan kerran Bhelenin turman, on velhon opeteltava loitsu kirjastaan tai kääröstään uudelleen ja levättävä käyttääkseen sitä jälleen.

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund