Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Surinorin ihmiset ja heidän historia

Esihistoria ja ak'krendilin luominen

Kaukana etelässä Khandaluksen meren takana sijaitsee Surinor, Etelänkaupunki. Surinor käsittää muutakin kuin pelkän yhden suurkaupungin, se on kokonaisuudessaan suuri aavikko, jonka pohjoisosissa on kitukasvuista puustoa ja niittyä.

Se miten surinorin ihmiset ovat syntyneet, eivät haltiat tiedä. Suriril, etelän kansa, jotka itse kutsuvat itseään nimellä ak'krendil, kuitenkin uskovat, että heidän jumalansa on luonut suririlin kauan ennen haltioita. Tätä suurta jumalaa he kutsuvat nimellä J'nassa , Jumala.

J'nassa loi aluksi seitsemän miessurililia ja yhdeksän naissuririla. Miesten nimet olivat Bhesha, Neme, Itur, Andal, Khusm, Sharnus ja L'kis. Naisten nimet taas olivat Havanna, Sheshava, Kiljarda, Nimasha, Blensh, Urn, Ot'nassa, Yer ja K'naar. Vielä tänäkin päivänä suririlien sukunimet johtavat itsensä näiden alku-ak'rendilien nimiin. Siinä missä poikasuriril voi olla Meshavi Neme, voi tyttösuriril olla Jhasm Ot'nassa.

Bheshan vaimo oli Havanna. Bhesha ja Havanna vaelsivat kauan pitkin Krendilin aavikkoa, kunnes saapuivat pohjoisen niityille. Sinne he perustivat kylän nimeltä Shandarra. Bhesha ja Havanna saivat lapsia, mutta lapset eivät pitäneet pohjoisen niityistä ja muuttivat pois. Näin Bhesha ja Havanna jäivät kahdestaan Shandarraan.

Nemen vaimo oli Sheshava ja yhdessä he vaelsivat myöskin Krendilin aavikolla, kunnes saapuivat kauniiden hiekkadyynien ympäröimälle järvelle. Sen rannalle he perustivat oman kylänsä ja he kutsuivat sitä Khuliksi, samoin kuten järveä itseään. Neme ja Sheshava saivat kaksi poikaa ja kolme tyttöä. Nemen poika Thin Neme jäi asumaan isänsä ja äitinsä luo, mutta muut muuttivat kauas pois, he eivät pitäneet Khul-järven kylmistä aalloista.

Iturin vaimo taas oli Kiljarda. Itur ja Kiljarda heräsivät suuren kanjonin huipulta, josta he vaelsivat alas kanjoniin ja perustivat oman kylänsä sinne. Itur kaiversi erilaisin työkaluin kanjonin hauraaseen seinään luolia ja hän vaimonsa kanssa jäivät asumaan sinne. He saivat yhteensä seitsemän lasta, joista kaikki jäivät asumaan Iturin asumuksille. Kiljarda kuitenkin kyllästyi kanjonin varjoihin ja lähti matkalle, mutta eksyi, eikä häntä nähty enää koskaan Iturin asumuksilla.

Andalin vaimo oli Nimasha. He heräsivät kitukasvuiselta savannilta. He rakastuivat heti savanniin, kuten myös toisiinsa. Niin he rakensivat Rakkauden kylän, johon pian saapui kaksi lasta. Lasten nimet olivat Khun ja Bhun. Nimasha piti lapsista hyvää huolta, mutta pian halusi aivan oman lapsen. Vuoden päivien jälkeen Nimasha synnyttikin kauniin Thanuksen, joka ystävystyi kasvaessaan Khunin ja Bhunin kanssa. Nämä viisi suririlia asuivat pitkään viidestään Rakkauden kylässä.

Khusm'n vaimo oli Bhlens ja he vaelsivat kauan Krendilin aavikoilla, kunnes saapuivat pohjoisen metsään.

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund