Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Imarael - maan suurjumalatar

Nimi

Imaraelin nimi tulee sanoista ima - maa ja rael - syntynyt (jostakin). Eli Maastasyntynyt yleiskielelle käännettynä. Imaraelia kutsutaan myös nimillä Äiti-Maa ja Maanrouva.

Ulkonäkö

Ulkonältään Imarael on kaunis, mutta jylhä. Jumalatar harvoin hymyilee, mutta hänen ollessa tyytyväinen, voi lähistöllä olijat tuntea taianomaisen rauhan sielussaan. Imaraelin iho on kuin sammaleinen kallio, ruskeanharmaa vihertävillä sammaleilla. Hänen hiuksensa ovat vaalenvihreää saniaisenkaltaista rihmaa ja silmät ovat hyvin vaalean ruskeat. Imaraelia voisi kuvailla haltiankaltaiseksi ulkomuodoltaan, mutta hän on paljon muodokkaampi, kuin useimmat haltiat. Imarael ei koskaan käytä vaatteita, vain ohut sammal peittää sen kehoa tarvittaessa.

Syntymä ja tausta

Imarael syntyi Ainoan rakkaudesta ja kaihostansa maahansa. Ennen sitä koristi niin monet kauniit kukat ja kasvit, mutta herätessään unestaan, se oli aivan tyhjä ja ruskea. Heti syntymänsä jälkeen Imarael alkoi tehdä tärkeää työtänsä kaunistaen tyhjää ja karua maailmaa. Imaraelin työ ei koskaan lopu ja se kiertää ympäri Thal Elairasta luoden kasvustoa paikkoihin, josta se puuttuu tai on kuollut syystä tai toisesta. Yhtälailla Imaraelilla on mahdollisuus myös tuhota elämää halutessaan.

Äiti-Maa ei juurikaan ole tekemisissä muiden jumalten kanssa, mutta saapuu paikalle, jos tilanne on "vakava". Jumalatar harvoin näyttäytyy myös seuraajilleen, mutta nämä voivat tuntea Imaraelin rakkauden tai vihan sydämmessään aina tätä ajatellessaan. Imarael ei yleensä suutu vähäisemmille kansoille tai haltioille, mutta suuttuessaan hänen vihansa on pitkää ja katkeraa. Tällaisia syitä voi olla esimerkiksi luonnon tahallinen turmeleminen maagisesti tai muilla tavoin.

Asema ja pyrkimykset

Muut jumalat arvostavat Imaraelia ehkä jumalista kaikista eniten. Myös Ainoa jopa pelkää ja kunnioittaa Imaraelia, sillä tämä voisi halutessaan tehdä niin paljon tuhoa. Oli sodan tai rauhan aika, Imaraelia kutsutaan aina haltiakansojen keskuudessa siunaamaan peltoja ja muita viljelmiä. Papittaret pystyvät välittämään jumalallisen voiman pelloille ja muualle, missä kasvusto on syystä tai toisesta vaurioitunut.

Kuten sanottu on, Imaraelille tärkeintä on, että luonto ja maa voi hyvin.

Uskomukset, symbolit ja pyhät esineet

Huonosta sadosta kärsivien sanotaan suututtaneen Imaraelin. Tällaisessa tilanteessa henkilön kannattaa yrittää neuvotella papittarien kanssa, voivatko nämä auttaa, mutta jumalattaren luonteen tuntien, on hyvin epätodennäköistä, että tilanne korjaantuisi ilman suurempia hyvityksiä.

Imaraelin symboli on soikio, jonka sisällä on kaksi kukkulaa. Symboli löytyy useimmiten papittarien riipuksista. Noviisin riipuksessa on vain edellämainittu symboli, mutta suurpapittarella symbolissa kukkuloista lähtee pyhä hehku.

Pyhä maa - Imaraelin siunaama maa, jolla on maata parantavia vaikutuksia

Palvominen ja papittaret

Useimmiten Imaraelia siis kutsutaan maanviljelijöiden keskuudessa. Kevään ensimmäisenä kylvöpäivänä tavan kansa järjestää Maan juhlan, jossa he laulavat ja ylistävät Äiti-Maata. Maan juhlan aikana papittaret myös siunaavat kylvettävät siemenet. Vuoden viimeisen sadonkorjuun yhteydessä kokoonnutaan myös kiittämään Imaraelia lahjoistaan.

Imaraelilla ei ole temppeleitä, kuten muilla jumalilla. Imaraelin temppeli on kaikkialla, missä on maata ja polvitumalla maahan ja rukoilemalla voi saavuttaa yhteyden jumalattareen. Papittaret ovat kuitenkin rakentaneet joitakin pyhiä kiviröykkiöitä paikkoihin, joissa he usein rukoilevat jumalatartaan.

Imaraelin papittaret ovat siis kaikki naisia, eikä Imarael hyväksy miehiä seuraajikseen. Tietysti hän kuuntelee myös miesten rukoukset, mutta nämä eivät voi päästä papittarien tasolle. Papittaret voivat parantaa kuolemaisillaan olevia istutuksia ja kasveja, mutta jo kuolleille kasveille he eivät mahda mitään. He pukeutuvat vihreä-ruskeisiin yksinkertaisiin puuvillakaapuihin. He kantavat mukanaan pienissä pussukoissa Imaraelin pyhittämää maata, jota ripoteltaessa kirottuihin paikkoihin, voidaan puhdistaa maa kirouksesta.

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund