Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Magian ihmeellinen maailma avautuu edessäsi...

Thal Elairaksella magia on lähes jokapäiväistä, "normaalia". Vaikka haltioista lähes jokainen osaa taikoa edes jotain pientä ja magiaa ei pidetä mitenkään "yliluonnolisena", arvostetaan maageja silti suuresti. Myös metsähaltioiden druidit harjoittavat tietynlaista magian muotoa.

Magiaa on monenlaista. Jonkin lajin velhot joutuvat päivittäin pänttäämään loitsuja kirjoistaan, jotta pystyvät käyttämään taikojansa. Joidenkin tarvitsee vain opetella jokin runo ja painoittaa sen sanat oikein. Sotureille, jotka magiaa eivät käytä, on kuitenkin tietynlainen magian muoto erittäin tuttua, nimittäin lumottujen aseiden voimien entisöinti maagisten aineksien avulla.

Sanotaan, että ennen kuin Thal Elairas sai muotonsa, oli kaikki vain puhdasta magiaa. Mutta sitten taas on näitä ehkä hieman hulluksi tulleita velhoja, jotka väittävät magian tulevan heistä itsestään. Mitä se oikeasti on, kukapa tietäisi todeksi.

Taioista voit lukea lisää loitsukirjastani.

Magian lajit

(klikkaa magian lajin nimeä lukeaksesi lisää)
Tuhomagia

Sotamaagien ja -velhojen eniten käyttämä magian laji. Opitaan lukemalla loitsukirjoja aina uudelleen ja uudelleen. Velhon on silloin tällöin opiskeltava loitsut uudelleen, tai unohtaa ne kokonaan.

Parannusmagia

Parantajien ja joidenkin pappien käyttämä magiatyyppi. Opitaan lukemalla loitsut ulkoa, ei tarvitse opetella aina uudelleen.

Alkemia

Alkemistit luovat erilaisista materiaaleista magian sanojen kera taikajuomia ja muuta lähinnä taisteluissa hyödyllistä. (vrt. herbalismi)

Herbalismi

Herbalistien juomat ja salvat ovat monesti seikkailijan pelastus pitkällä vaarallisella matkalla. Herbalistit eivät varsinaisesti käytä magiaa, vain maagisia kasveja ja yrttejä.

Druidimagia

Druidit ammentavat magiansa luonnon hengiltä. Tällaisella magialla kykenee niin tuhoamaan kuin parantamaan, mutta vain harva kykenee oppia sitä.

Muutosmagia

Muutosmaagikot käyttävät maagisia sanoja muuttamaan jonkin aineen tilaa, kuten avaamaan lukkoja tai lisäämään jonkun aineen massaa

Manaaminen

Manaaminen onkin aivan eri juttu. Manaajat joutuvat käyttämään pitkiä lauseita kutsuessaan tietynlaista olentoa auttamaan häntä tai vahingoittamaan vihollista. Loitsut opetellaan loitsukirjasta aina uudelleen.

Illuusiomagia

Illusionistit luovat erilaisia harhakuvia maagisin sanoin. Näihin lukeutuu myös levitaatio ja jonkin olevan muuttaminen näkymättömäksi.

Lumoaminen

Lumoamalla saadaan aseisiin ja muihin esineisiin maagisia voimia myös heille, joilla ei ole magian lahjaa. Ainoa on, että heidän täytyy oppia käyttämään maagisia aineita sen verran, että pystyvät entisöimään lumoamistaian voiman. Lumoajat opiskelevat taikansa kirjoista ja lukevat ne niistä lumotessaan.Ylös

Tuhomagia

Nimensä mukaisesti tuhomagia on syntynyt tuhotakseen. Tämä on ehkä yleisin käytetty magian laji, sillä helpoimmat taiat pystyy suorittamaan lähes jokainen vähäänkään magiaa opiskellut henkilö. Nämä taiat on opiskeltava esimerkiksi kirjoista ulkoa ja käytävä läpi aina väliajoin. Tuhotaiat lajitellaan neljään eri luokkaan; tuli, ilma, vesi ja maa.

Tulta hallitseva maagi harvoin pystyy käyttämään veden taikoja ja toisinpäin. Taitava tulimaagikko käyttelee maagista tulta niin ruuanlaitossa kuin valonaan sekä sodassa. Tulimaagikolle magia on hyvin käytännönläheistä ja tarpeellista. Ja saahan sillä aikaan hienoja näytöksiä vaikka torilla pidettäväksi, vaikka harva itseään arvostava velho sellaiseen ryhtyisi.

Ilman suunnan valinnut velho ei ole kykeneväinen maanläheisiin taikoihin. Hän hallitsee tiettyyn rajaan asti tuulta ja sen tuomia ilmiöitä, kuten salamoita. Ilman velho harvoin käyttää magiaansa muutoin kuin sodassa, vaikka onhan joskus kätevää kutsua tuulta avuksi liikkuakseen nopeammin.

Vesi ilmenee taikuudessa lähinnä jään muodossa. Hyytävät tuhotaiat ovatkin suosituimpia tulitaikojen lisäksi sotavelhojen parissa. Mutta jonkun merellä kävijän pelastus voi olla veden rauhoittava taika mahtavan velhon kirjasta.

Maan suunnan valinneet käyttävät maan massaa tuhoamaan vihollisensa esimerkiksi maanjäristyksien avulla. He voivat myös vahvistaa puolustuksiaan taioilla, jotka imitoivat maan vahvuutta.

Ylös

Parannusmagia

Parannusmagiaa hyödyntävät niin erilaiset parantajat kuin myös jotkin papit. Siinä missä parantajat ammentavat voimansa suoraan magiasta, jotkin papit voivat käyttää sen rinnalla myös jumaliensa voimia. Parannusmagia vaatii vuosien opiskelun ja harjoittelun, sekä erittäin kestävän mielen. Kestävä mieli tarvitaan, mikäli aiotaan pysyä oikealla tiellä, eikä muuttaa taikojansa pahuuden välineeksi. Nämä taiat opetellaan loitsukirjoista tai joltakin toiselta velholta, eikä niitä tarvitse käytön mukaan opetella uudelleen, vaan ne vievät tietyn verran käyttäjän voimista. Magian jumalat ovat kai tehneet niin siksi, ettei joku yrittäisi leikkiä liikaa jumalaa.

Ylös

Alkemia

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund