Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Thal Elairaksen maantiede

Thal Elairas koostuu tiedettävästi ainakin neljästä mantereesta. Näistä suurin on jo aikaisemmin mainittu Arandil. Seuraavana on suririelien asuttama Surinor. Surinor sijaitsee Arandilista etelään, jossa myöskin on Traidil. Arandilista pohjoiseen matkatessa löydämme hurjien ihmissotureiden asuttaman nödureiden kodin, Vindarasin. Nyt on aika tutustua näihin mantereisiin tarkemmin!

Arandil

Haltiajumalten sanoin Arandil on Thal Elairaksen sydän, keskipiste. Pohjoisessa kohoavat suuret lumihuippuiset vuoret ja etelästä löytyy kauniita lehtimetsiä. Peurat ja jänikset juoksentelevat eteläisissä metsissä, kun taas vuoristojen ruohomailla laiduntavat uljaat hevoset joita pohjanhaltiat paimentavat ja kouluttavat ratsuiksi. Arandilia asuttavat monet haltiarodut, kuten myös pohjoisesta tulleet kääpiöt. Ihmisetkin ovat löytäneet tiensä tuohon haltioiden pyhään maahan.

Arandilissa sijaitsee Shironin haltiavaltakunta, Lashdil, Harakrashin valtakunta, Ygrash, Arinum, emeraani-ihmisten asuttama Emerthal ja kääpiöiden asuttamat Vindurheim, Kwior ja Grimnor.

Surinor

Surinor on haltioiden nimitys suririelien suurelle aavikkomantereelle. He itse kutsuvat sitä Ak'kharalastiksi, Suuriksi Hiekoiksi. Surinor taas tarkoittaa Etelänkaupunkia, joksi myös Ak'kharalastin pääkaupunki on nimetty ja koko manner on saanut nimensä siitä. Surinorin hiekkadyyneillä vaeltelevat vaaralliset salamanterit ja viekkaat aavikkosudet. Näiden ja monien muiden vaarallisten otusten keskellä asuvat siis suririlit upeissa savikaupungeissaan. Muuta älyllistä kansaa ei tuolta maalta ole vielä tähän päivään mennessä löydetty.

Traidil

Traidil, tuo maa etelässä, viidakkojen ja upeiden vesiputouksien paikka. Jokien varsia asuttavat hurjat krokotiilit, samoja jokia joissa trailthilaiset lapset uivat leikkiessään. Myöskään Traidilissa ei ole huomattu muuta älyllistä elämää kuin nämä viidakkojen jousimiehet.

Vindaras

Nödurit siis asuttavat viimeistä mannerta ennen Pohjoisia Vesiä. Vindaras, Tuulien Kalliot ovat karua maata, jossa hieman ruohoa kasvaa siellä asuville poroille. Siellä täällä on myös kuvankauniita havumetsiä ja järviä. Järvet tosin ovat suurimmaksi osaksi ajasta vuodesta jäässä. Kääpiöt tulevat myös alkujaan tältä mantereelta ja he kutsuvat mannerta nimellä Kääpiömannut.

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund