Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Uskonnot

Suurhaltioiden jumalat ja uskomukset

Suurhaltiat uskovat heidän mielestä ainoihin oikeisiin jumaliin, heidän luojiinsa, haltiajumaliin. Tähän jumalkatraaseen kuuluvat niin Lashrael, Arinthas, kuin puolijumala Mellianos. Jokaisella suurhaltialla on oma jumalansa, jota hän seuraa ja tämä jumala on haltiansa itse valinnut. Yleensä jumala valitsee seuraajansa samankaltaisuuksien takia, kuten Lashrael tai Ganas valitsee maagit ja Arinthas muut soturit. Haltiajumalista ja niiden palvomisesta, sekä muista suurhaltioille pyhistä asioista voin kertoa lisää täällä.

Metsähaltioidet jumalat ja uskomukset

Metsähaltiat uskovat myös haltiajumaliin, mutta pääasiassa vain Grashraeliin, Metsästä Syntyneeseen. Vaikka harva metsähaltia onkaan maagi, uskovat metsähaltiamaagit myös pääasiassa Grashraelin opetuksia. Nämä maagit ovatkin enemmän druideja kuin varsinaisia maageja. Mutta niin, lisää Grashraelista ja metsähaltioiden muista uskomuksista voit kuulla täällä.

Pohjanhaltioiden jumalat ja uskomukset

Pohjanhaltiat tunnustavat myöskin haltiajumalat oikeiksi, oleviksi jumaliksi, mutta palvovat lähinnä Kuiden jumaluuksia varsinaisina jumalinaan. Jokaisessa vuodessa on 18 kuukautta, ja jokaisena kuukautena yksi kahdeksastatoista kuujumaluudesta on taivaalla. Kun lapsi syntyy, tulee hänestä sen kuujumaluuden kaltainen, joka sillä hetkellä taivaalla hallitsee. Lisää tästä voit tietää täältä.

Merihaltioiden jumalat ja uskomukset

Merihaltiat myös uskovat haltiajumaliin, mutta lähinnä vain Arraeliin, Merten Valtiattareen. Toisin kuin metsähaltiamaagit, merihaltiamaagi voi yhtä hyvin seurata Lashraelia kuin Arraelia, eikä Arrael tai kukaan pahastu siitä. Arrael tietää jokaisen merihaltian kuitenkin olevan pohjimmiltaan hänen lapsi. Lisää merihaltioiden uskomuksista voin kertoa täällä.


Kääpiöiden jumalat ja uskomukset

Kaikki kääpiörodut kaihtavat haltiajumalia, eikä yksikään täyspäinen kääpiö tunnusta niitä oikeiksi, oleviksi jumaliksi. Kääpiöillä ei ole sen kummempia jumalia, mutta haltioiden mielestä heidän kunnioitus esi-isiä kohtaan on kuin kunnioitusta jumalia kohtaan. Joten kääpiöiden esi-isiä voisi pitää jonkinlaisina kääpiörotujen jumalina. Kääpiöillä on myös monia muita mielenkiintoisia uskomuksia, joista kerron lisää täällä.


Emeraanien uskomukset

Emeraanit eivät usko sitten minkäänlaisiin jumaliin. Heille mikään ei oikeastaan ole pyhää, paitsi isiensä maat ja miekat, joita he puolustavat hurjalla vimmalla. Heillä ei myöskään ole sen kummempia uskomuksia, mutta niistä harvoista voit kuulla täällä lisää.

Suririlien jumala ja uskomukset

Suriril poikkeaa muista Thal Elairasin roduista eniten uskontonsa perusteella, sillä he uskovat vain yhteen ainoaan jumalaan, jota he kutsuvat yksinkertaisesti Jumalaksi. He kieltävät muiden jumalten olemassaolon, vaikka näkisivätkin jonkin haltiajumalan kävelevän edessään, tehden ihmetekoja. Suriril ei myöskään usko magiaan, vaan selittävät sen jumalansa ihmetekoina. Lisää suririlien jumalasta voit lukea täältä.

Trailthilaisten jumalat ja uskomukset

Trailthilaiset uskovat omiin luonnonläheisiin jumaliinsa, mutta tunnustavat myös haltiajumalten olemassaolon. Trailthilaiset uskovat myös erilaisiin henkiolentoihin, jotka voivat ottaa esimerkiksi kiven tai kukan muodon. Lisää näistä uskomuksista voin kertoa tässä.

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund