Thal Elairas

Seikkailuja haltiamailla...

Shironin kasvisto

Shironin metsissä ja niityillä kasvaa toinen toistaan hurmaavampia kasveja, kukkia, pensaita ja puita. Osalla on parantavia voimia, kun taas toiset ovat kuolettavan myrkyllisiä. Alla on lista kaikista Shironin yleisimmistä ja hieman harvinaisemmista kasveista. Kasvien nimet ovat joko yleiskieltä tai gawalr idhiä.

(klikkaa kasvin nimeä nähdäkesi kuvan siitä)

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - X - Y - Z

A

Aamutähti - Pieni siniterälehtinen kukka, jonka juurista ja vihreistä lehdistä saadaan voimakkaan makuisia, mutta erittäin tehokkaita parannusvoiteita. Terälehdistä taas tehdään erilaisten marjojen kanssa kuuluista aamutähti-viiniä. Korkeutta sillä on vaivaiset 5cm. Kasvaa metsissä aukeilla ja vesien rannoilla.

Akhamelthen - Kuvankaunis kukka, jonka vaaleanpunaiset terälehdet ovat etenkin velhojen mieleen. Niistä he tekevät erilaisia taikajuomia ja käyttävät niitä myös taioissa muutenkin. Kasvi on noin 10cm korkea, mutta sen juuristo on ainakin kolminkertaisesti yhtä pitkä. Kasvin juurista saa tehtyä hyvää ja terveellistä teetä. Kasvaa tammimetsissä, suurten puiden juurilla sammaleisella alustalla.

Ylös

B

Buillen - Buillen on suuri puu, jossa kasvaa terhoja kuten tammessa, mutta ne ovat puolet suurempia kuin tammenterhot ja väriltään violetit. Puun lehdet ovat myös violetin sävyiset. Puu kasvaa noin kolmen metrin korkuiseksi, mutta sillä on kuitenkin suhteellisen pinnalliset juuret. Buillen kasvaa parhaiten suhteellisen kosteassa maassa, kuten järvien ja jokien pientaroilla. Sen terhot avaamalla saa maittavia pähkinöitä niin ruokiin kuin naposteltavaksi. Puun lehdet ovat kuitenkin myrkyllisiä.

Ylös

C

Carnasiuv - Tämä kummallisen nimen omaava kasvi on herbalistien suosima, sillä sen harmahtavat lehdet ovat oivia aineksia parantaviin voiteisiin. Tämä lehtikasvi kuitenkin kasvaa vain luonnonvaraisena Shiraelin Metsän siimeksissä, eikä sitä olla onnistuttu kasvattamaan. Korkeutta Carnasiuvilla on noin viisi senttiä. Sen lehdet ovat piikikkäät, mutta harmittomat.

Ylös

D

Duilnar - Yleensä 18cm korkea pensas, jossa on harmaanvihertävät lehdet. Duilnar kasvaa Rial'numi-imin kukkuiloilla ja sen varret ovat etenkin pienten Shenvar-oravien lempiruokaa. Lehdistä voidaan tehdä makeaa teetä, mutta sitä ei tule juoda liikaa tai on todennäköistä, että juoja saa mahavaivoja.

Ylös

E

Elianoksen kyynel - Köynnöksissä kasvava kukka, jota nähdään etenkin Shironin aatelisten puutarhoissa, kuten myös kaupunkien muurilla. Köynnöksen kukat ja vihreät lehdet ovat kyyneleen muotoisia. Nimen köynnös sai maagi Elianoksesta, joka löysi kasvin Shiraelin metsän siimeksistä ja toi sitä Linuóriin. Elianoksen kyynel on tärkein ainesosa Elianoksen Eliksiiriin. Sillä on myös muita käyttömahdollisuusksia alkemiassa.

Ylös

F

Fuillasna - Fuillasna on suhteellisen pieni lehtipuu, joka kasvaa Shiraelin metsän tammipuiden lomassa. Fuillasna ei tarvitse paljoa valoa ja pärjääkin hyvin tammien varjoissa. Puun lehdet ovat tummat ja pyöreät. Puu kasvaa noin kolmimetriseksi. Fuillasna on haltiajousimiesten suosima jousenrakennuspuu.

Ylös

G

Guil ath Mêran - Ruohokasvi, yleinen kaikkialla Shironissa. Tarvitsee valoa ja vettä suhteellisen vähän. Kasvaa noin 15cm korkeaksi.

Ylös

H

Heliankukka - Heliankukka on saanut nimensä löytäjältään, Helia-nimiseltä haltianeidolta, joka löysi kukan Shironin Lintujen niemimaalta syvältä pienestä metsästä. Nyt Heliankukkaa kasvatetaan Shironin aateliston puutahoissa ihan vain sen kauniin ulkomuodon vuoksi. Sillä ei nimittäin ole mitään maagisia tai parantavia vaikutuksia. Heliankukka kasvaa usein noin 20cm korkeaksi ja sillä on kauniit suipot siniset kukat.


Ylös

I

Ishtaran varjo - Tämä jopa kolmimetrinen ohutrunkoinen lehtipuu on hyvin suosittu Shironin linnojen pihamailla. Ishtaran varjon runko on väriltään hopeanruskea ja sen kaarnassa on usein hyvin syviä uurroksia. Lehdet ovat hyvin pitkulaisia ja väriltään hopeanvihreitä. Tämä puu ei pudota lehtiään missään vaiheessa, vaan se pysyy vihreänä läpi vuoden. Puun kaarnasta voidaan tehdä uutetta, jota voidaan lisätä parantaviin juomiin. Maku on hyvin pehmeä ja uute auttaa muunmuassa yskään, nuhaan ja kurkkukipuun. Yhdistettynä oikeisiin ainesosiin, se on myös oiva apu vatsakipuihin.


Ylös

J


Ylös

K


Ylös

L

Lathascern - Miekkalehti on nimensä veroinen. Se koostuu lehdistä, jotka näyttävät kuin miekan teriltä. Väriltään ne ovat hopeaiset, eli sopivat myöskin nimeen täydellisesti. Lathascern kasvaa metrin korkuiseksi, mieluiten kuivassa maaperässä, kuten kukkuloilla. Se kaipaa myös suhteellisen paljon valoa. Kasvilla ei ole muuta käyttöä kuin, että sillä on hyvä kiillottaa miekan terä.

Leanasthalaer - Ritarinkukka on punainen ruusukasvi, jonka terälehdet ovat verenpunaiset ja vihreät lehdet ovat suipot kuin haltian korvat. Ritarinkukka kasvaa noin metrin korkuiseksi ja on vaarallisen piikikäs ja myrkyllinen. Myös tämä kasvi on etenkin alkemistien suosiossa, sillä siitä saa tehtyä mahtavia myrkkyjä. Ritarinkukka kasvoi villinä Shironin niityillä nykyisen Linuórin pelloilla, kunnes maanviljelijät kasvattivat viljansa tilalle. Ritarinkukkaa kuitenkin velhot onnistuivat pelastamaan jonkin verran ja nyt se koristaa niin aateliston kukkapenkkejä, kuin velhojen puutarhoja.

Ylös

© Launithiel 2009-2018
Template design by Andreas Viklund